Går det att gå ner i vikt med positivt tänkande?

Det finns personer som tror att positivt tänkande är svaret till allt. Dessutom finns det massor av media och information som matar dessa tankegångar. Några exempel kan vara ”finn dig själv och bli den lyckligaste personen i världen med fem snabba trick” eller ”få mer pengar på kontot genom positivt tänkande”.

 

För att svara på frågan om det går att gå ner i vikt med positivt tänkande så är svaret nej. Positivt tänkande kan fungera som ett hjälpmedel, ett stöd, när du ska försöka gå ner i vikt, men det fungerar inte om du bara tänker på det. En negativ person som tränar mer än en positiv person kommer alltid att vara mer vältränad på grund av mer träning.

 

För att gå ner i vikt krävs det mer än bara positivt tänkande. Det positiva tänkandet kanske ger motivation som håller i ett par veckor, men sen då? När det väl börjar bli tungt i benen och resultatet inte kommer så snabbt som man skulle vilja, då är det inte längre så lätt att tänka positivt. Det som däremot är lätt är att man ger positiva vändningar på sina ursäkter. Nä, jag kanske inte tränade idag, men jag promenerade åtminstone till bussen och det är ju alltid bra!Går det att gå ner i vikt med positivt tänkande 22

 

För att gå ner i vikt krävs framför allt disciplin och hållbara förändringar. Det innebär att du gör det du ska oavsett vad du känner inför det. Man kan med andra ord säga att genom disciplin låter man inte känslorna styra beteendet. Är det allt som krävs för att gå ner i vikt? Är detta svaret på den eviga frågan: hur går jag ner i vikt?

 

Nej, men genom att ha disciplin kommer du åtminstone långt. Genom att träna disciplinerat blir det så småningom en vana och att leva hälsosamt blir en del av din vardag. Genom att tänka positivt kan du motarbeta de dåliga känslorna som kan komma, speciellt i början av träningen. Disciplin och positivt tänkande är bara några av alla de verktyg du har.

 

Du kan vara hur disciplinerad som helst och vara den positivaste personen i världen, men du behöver även någonstans att sikta. Du behöver ett mål och ett fokus. Du behöver kunskap om hur du tränar och äter rätt, och hur du återhämtar dig på ett bra sätt. Men framför allt behöver du släppa taget om tanken att det är lätt. Att det finns en genväg till att gå ner i vikt. Att positiva tankar är svaret till allt, för det är de inte. De är bara en bit på vägen.